Wie eenmaal de wintersport heeft ontdekt, gaat het liefst elk jaar naar de sneeuw. Geldt dat ook voor u en heeft u ook alweer plannen gemaakt? Zorg dat u goed voorbereid en verzekerd bent voordat u op de lange latten (of het snowboard) gaat staan. Want dan wordt het pas écht genieten.

Checklist voor een goede voorbereiding

 • Heeft u een goede skihelm?
  Een goede skihelm verkleint het risico dat u bij een skiongeval hoofd- en/of hersenletsel oploopt. De wettelijke regels variëren per wintersportland:
  • Oostenrijk: skihelm verplicht voor kinderen tot 15 jaar (voor Tirol en Vorarlberg geldt er geen verplichting);
  • Italië: skihelm verplicht voor kinderen tot 18 jaar;
  • Duitsland: geen helmplicht, wel het nadrukkelijke advies om altijd een skihelm te dragen.
 • Heeft u een reisverzekering met extra dekking winter-/bijzondere sporten?
  Deze dekking geldt ook voor de kosten van een eventuele reddingsactie op de piste. Daarnaast wordt ook de vooraf aangeschafte skipas, liftkaart, skilessen en huur van ski’s vergoed als u onverwachts eerder naar huis moet bijvoorbeeld door een ongeval.
 • Heeft u een reisverzekering met extra module medische kosten?
  Bij een ongeval zorgt deze module ervoor dat de kosten van het ziekenhuis en een eventuele (gips)vlucht naar huis worden vergoed. Deze kosten worden niet altijd allemaal gedekt door de zorgverzekering. De module medische kosten biedt ook dekking voor het standaard eigen risico van uw zorgverzekering.
 • Gaat u skiën in Italië? Dan is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht.
  Heeft u in Italië geen aansprakelijkheidsverzekering, dan kunt u bij een controle een boete krijgen en kan uw skipas worden ingetrokken. Dit geldt overigens niet voor langlaufers. Heeft u geen aansprakelijkheidsverzekering (avp)? Neem dan contact met ons op, wij kunnen dit snel voor u regelen.

 

Checklist voor de aanschaf van een goede skihelm

 • Zit de skihelm comfortabel en heeft hij de juiste maat voor uw hoofd?
  Alleen een goed passende skihelm biedt optimale bescherming.
 • Voldoet de skihelm aan de Europese norm EN 1077?
  Deze norm is in het leven geroepen als een soort keurmerk voor goede skihelmen.
 • Is de skihelm in perfecte staat?
  Bij een nieuwe skihelm krijgt u een aantal (meestal 5) jaren garantie op de beschermende eigenschappen. Bij een gebruikt exemplaar heeft u die garantie uiteraard niet, zeker wanneer er al eens sprake is geweest van een serieuze valpartij.

Vraag onze adviseurs om meer informatie

Heeft u een vraag over wintersport? Of over welke verzekeringen u hiervoor nodig heeft? Neem gerust contact met ons op, of loop gewoon binnen bij ons kantoor.