Rechtsbijstandverzekering

Een huis kopen, een erfenis krijgen, een wereldreis boeken: grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als u onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de reisorganisatie of uw werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat u verzekerd bent van juridische hulp. Met de rechtsbijstandverzekering van Onderlinge Brandverzekering Steenwijkerwold.

Een huis kopen, een nieuwe baan, een wereldreis boeken: grote gebeurtenissen die gelukkig meestal goed verlopen. Maar wat als u onenigheid krijgt, bijvoorbeeld met de verkoper van het huis, de reisorganisatie of uw (ex)werkgever? Dan is het een geruststellend idee dat u verzekerd bent van juridische hulp.

Wij besteden de juridische hulp uit aan de specialisten van ARAG Rechtsbijstand. Zij hebben veel kennis van zaken en weten precies hoe ze u het beste kunnen bijstaan. In overleg met ARAG mag u ook soms zelf een eigen advocaat of deskundige kiezen. Hoe dan ook, u bent verzekerd van een ervaren professional aan uw zijde.

Onze rechtsbijstandverzekering bestaat uit verschillende bouwstenen. U kiest zelf welke bij u past:
1 Verkeer: u heeft een conflict over schade die u in het verkeer heeft opgelopen. Bijvoorbeeld: door een fout van iemand anders raakt u gewond of uw auto beschadigd.
2 Consument & Wonen (alleen samen met bouwsteen 1): u heeft een conflict over schade aan u persoonlijk, uw gezin of uw woonomgeving. Zoals bij een aankoop, reparatie of verbouwing. U krijgt dan juridische hulp. Ook bij conflicten met uw buren of de overheid helpen wij u. En bij conflicten over een erfenis, adoptie of curatele.
3 Inkomen (alleen samen met bouwstenen 1 en 2): u heeft een conflict over uw werk of arbeidsovereenkomst, met uw werkgever. Of over een sociale verzekeringsuitkering of uw pensioen.
4 Fiscaal & Vermogen (alleen samen met bouwstenen 1, 2 en 3): u krijgt juridische hulp bij scheiding, bezwaar tegen een belastingaanslag of conflicten over vermogensbeheer. En hulp bij een conflict over uw 2e huis in het buitenland.

Onze medewerkers voldoen aan wettelijke opleidingseisen en onderhouden hun kennis door het volgen van permanente educatie. Wij staan garant voor zorgvuldige behartiging van uw belangen.

Heeft u een vraag over de behandeling van uw conflict? Is iets niet duidelijk? Of bent u het niet eens met onze beslissing? Neem gerust contact met ons, of met ARAG op. We leggen onze beslissing graag persoonlijk aan u uit.

Sluit u meer verzekeringen bij ons af? Dan bieden wij u een aantrekkelijke ‘pakketkorting’. Wilt u weten hoe hoog uw premie wordt? Wij rekenen het graag voor u uit.

Wat is verzekerd?

Rechtsbijstandverzekering particulier
Kosten van hulp van de juridisch specialisten van ARAGAlle kosten
Kosten van een juridisch specialist of expert die niet bij ARAG werkt (na overleg met ARAG)Tot € 50.000
Kosten van mediation
(mediation is een manier om een conflict op te lossen zonder rechter)
Tot € 50.000
Kosten van een rechtszaakTot € 50.000