Er zijn nogal wat mensen die zich in deze donkere tijd van het jaar wat minder vrolijk voelen. Gelukkig kunnen we veel doen om die winterblues te bestrijden. We hebben vijf tips voor u verzameld om vrolijk van te worden.

 

Tip 1: eet hartverwarmende gerechten

Probeer in de winter zoveel mogelijk gerechten te eten die lichaam en geest verwarmen. Zoals stamppotten, stoofgerechten, snert en andere stevige soepen. U zult zien dat dit soort winterkost niet alleen lekker, maar ook troostrijk kan zijn.

 

Tip 2: blijf in beweging

Bewegen is goed voor de aanmaak van hormonen die bepalen hoe we ons voelen, zoals serotonine. Een eindje hardlopen of fietsen of een stevige wandeling kan al bijdragen aan een betere nachtrust en een zonniger humeur.

 

Tip 3: drink genoeg water

Ook in de winter is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ons lichaam goed gehydrateerd blijft, ook al hebben we misschien wat minder dorst dan ’s zomers. De lucht is ’s winters droger en dat heeft zijn impact, zeker als we gaan sporten.

 

Tip 4: zoek de natuur op

Het is wetenschappelijk aangetoond dat de natuur een positieve invloed heeft op ons mentale welzijn. Tijdens een wandeling door het bos of over het strand daalt de bloeddruk en ervaren we minder stress.

 

Tip 5: haal kleur in huis

In de winter brengen we meer tijd binnen door dan ’s zomers. Bloemen en kleurige decoraties maken het interieur extra vrolijk en opwekkend.