6 tips tegen vakantiestress

Vakantie is heerlijk, maar op vakantie gaan brengt ook altijd wel wat spanning met zich mee. Gelukkig kun je veel van die vakantiestress voorkomen door een aantal zaken goed voor te bereiden. We hebben 6 tips verzameld die ertoe bijdragen dat jij straks relaxed op vakantie kunt gaan.

  1. Maak een lijst van wat er allemaal moet gebeuren voor je vertrekt

Is je reisverzekering op orde? Heb je genoeg zonnebrand en after-sun? Zijn de buren op de hoogte en kunnen ze de planten water geven? Wat moet je straks in ieder geval ingepakt hebben, bijvoorbeeld aan kleding? Schrijf op wat er allemaal moet worden geregeld en aangeschaft. Begin daar een maand van tevoren al mee, dan is de kans des te kleiner dat je iets over het hoofd ziet.

  1. Zorg goed voor jezelf en je reisgenoten

Het is lekker om een beetje fit op reis te gaan. Let er daarom ruim voor vertrek al op dat jij en je reisgenoten zoveel mogelijk verse en pure voeding binnenkrijgen. Drink ook genoeg water, want juist in tijden van stress heeft je lichaam daar meer van nodig.

  1. Gun jezelf af en toe rust

Probeer in de aanloop naar je vakantie af en toe een dag in te plannen waarop je geen verplichtingen hebt. Een goede nachtrust is ook belangrijk, alleen al omdat slaapgebrek ook weer kan leiden tot stress en andere gezondheidsklachten.

  1. Vertrek niet hals over kop

De verleiding is misschien groot om zo snel mogelijk te vertrekken zodra iedereen vrij is, maar dat kan ertoe leiden dat je oververmoeid aan je reis begint. Gun jezelf en je reisgenoten de tijd om rustig in te pakken. Op die ene dag zal het ook niet aankomen.

  1. Steek je stress niet onder stoelen of banken

Wees niet bang om je reisgenoten erop te wijzen dat je misschien last hebt van vakantiestress. Door het bespreekbaar te maken, maak je het vanzelf minder lastig.

  1. Geniet van de reis!

Op reis naar je vakantiebestemming heb je niet alles zelf in de hand. Probeer geen enorme afstanden af te leggen op één dag en neem van tijd tot tijd een pauze. Het gaat uiteindelijk niet alleen om de bestemming; de reis zelf kan ook heel leuk zijn!